Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62a50n 65R40á96ž

29. 2. 2016 14:29

"Evropa, která není solidární, není moje Evropa", prohlásila Frau Merkel na dresu V4.

Přeloženo: Když si pozvu do bytu deset Syřanů, aniž bych to s kýmkoliv v domě diskutoval, a ono jich přijde 50, tak budu požadovat od ostatních partajích v domě, aby si jich 40 rozebrali do svých bytů. A když to některé partaje odmítnou, budu vyřvávat do světa, že když nejsou obyvatelé domu se mnou solidární, není to můj dům.

Není ta Merkelová nějaká divná?Vždyť Evropa nebyla její nikdy!

P.S. Proč se někdo (např. Sobotka) třese strachy z toho že nějaká bláznivá ženská, jejíž pravomoc končí na hranici státu, kterému " šéfuje", hystericky něco vykřikne?

0 0
možnosti

Myslím, že si špatně vysvětlujete pojem solidarita. Respektive vysvětlujete jej tak, jak nám jej vysvětlují politické špičky.

Solidarita je, když pomohu členovi skupiny, kterou považuji za svou a podle svých možností a uvážení.

Sociální pojištění není o solidaritě, ale o naději, že když já se budu snažit, tak se o mne postarají ostatní. Bohužel, ani to už tu nefunguje.

Co se týče EU. Díky našim politikům se peníze užité pro naši republiku nerovnají ani tomu, co tam vložíme. Vím, že si za to můžeme sami. Za to, že ti, které jsme zvolili, velkou část těchto peněz odkloní a rozkradou. Nechci tvrdit, že špatná je jen EU.

Pokud mám být s někým solidární, musím mít na něj alespoň nějakou vazbu (třeba soucit), ale zároveň musím vidět, že tato solidarita má nějaký účinek. Pokud někomu pomohu a on, nejenže to neocení, ale přijde znovu s tím, že na tuto pomoc má právo, má solidarita se ztratí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Pravicový, liberálně-konzervativní student Právnické fakulty a právní asistent v advokátní kanceláři, který se rád vyjádří k současným společenským a politickým tématům.

Více na https://www.facebook.com/martin.horvat.3766952