Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna éra reálného socialismu nám snad stačila - pryč z EU !

2 0
možnosti
PK

Měl byste vždy teoretické poučky o přednostech liberalismu a konzervatismu konfrontovat s praxí. Tak např. v nejkapitalistější zemi světa existovala (možná ještě existuje) pozitivní diskriminace černošského obyvatelstva. Protože si s nezaměstnaností a z toho odvozených negativ této rostoucí skupiny obyvatel nevěděli rady. Nezaměstnanost mladých lidí zejména v některých zemích (Španělsko) je obrovská a liberální trh Vám to nevyřeší, dokonce naopak. Práci pro mladé bych chápal např. jako možnost stáže po studiu v oboru "za pár korun", část z nich se může chytit, zaujme a dostane práci.

EU by měla - zjednodušeně - tak fungovat, aby natáhla mladé Španěly a ostatní do Němec, kde chybí miliony a ne aby tam Angela tahala lidi z Tramtárie. Bylo by to na dlouhou debatu.

3 1
možnosti
LA

Problémem je, pane Kuchto, že liberální myšlenky a volný trh jsou už dávno na ústupu. Všežravý, levicový, welfare state zvítězil a "kupodivu" tento novodobý socialismus a intervencionismus opět nefunguje. Proto zase já doporučuji nastudovat si něco o liberalismu respektive libertarianismu, protože pak byste těžko napsal taková srovnání. Například... taková pozitivní diskriminace v souvislosti s liberalismem a kapitalismem, to je silně přes hranu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Pravicový, liberálně-konzervativní student Právnické fakulty a právní asistent v advokátní kanceláři, který se rád vyjádří k současným společenským a politickým tématům.

Více na https://www.facebook.com/martin.horvat.3766952