Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

...hnutí ANO je subjekt naprosto bezideový... Ano, s tím souhlasím. Ovšem když se podívám do našeho parlamentu, tak ideologicky ukotvení jsou jen komanči a lidovci a komančskou a lidoveckou politiku prosazují. Ti ostatní možná mají spoustu papíru popsanou spoustou keců, které ani čitelnou ideologií nejsou a jejich politická praxe je i od těch keců na hony vzdálená.

3 0
možnosti
MH

U ANO funguje politika "kam vítr, tam plášť" naprosto esenciálně, v tomto kontextu to bylo myšleno :) .

1 1
možnosti
MN

Babiš je pod takovým tlakem, neustále napadaný a ostřelovaný, že jsem přesvědčená, že Babišovy firmy se nakonec mají hůř teď, kdy je Babiš v politice, než kdyby v ní nebyl.

Dejte tomu Babišovi už pokoj a nechte ho klidně pracovat. Kdyby neměl kolem sebe současné koaliční partnery, tak už jako stát směřujeme k vyrovnanému rozpočtu bez deficitu.

5 4
možnosti
MM

Vy jste Sibyla paní Nečasová? 8-o

1 3
možnosti
SN

:-).....Vážený autore ! Pokud hovoříte o dotacích, jsou dány EU ! Babiš to nemůže ovlivnit. Vám zřejmě leží v žaludku, jako Kalouskovi, že je úspěšným ministrem financí a dělá všechno pro to, aby se zlořády z minulých vlád napravily. To samozřejmě různým "odkloňovačům" vadí. Rv

7 3
možnosti
MH

Vážený pane Nováku, ne každá dotace je z EU. Stát subvence poskytuje též. A Agrofert získal ze státního rozpočtu několik miliard. Dané subvence čitou náhodou začaly razantně růst po jeho nástupu do vlády ...

3 2
možnosti
Foto

Karma - lepší hodnocení pro článek není. :-)

4 1
možnosti
PK

P52a16v98e22l 15K61u13l80a

27. 2. 2016 16:38

Karma, i když tento zákon mě vážně netrápí, protože nic neřeší. Mnohem větším nebezpečím pro demokracii je Babišovo vlastnictví médií. To by se mělo řešit prioritně.

2 2
možnosti
MH

Souhlasím, o médích zase třeba jindy :) .

0 0
možnosti
JH

J88a42n 74H30a95n62á47k

27. 2. 2016 16:29

Je to Váš první článek, takže to vemu z lehka :))

Co fakt nemám rád, jsou spekulace ("šije si zákony na míru, schvaluje si dotace, nechává zadávat veřejné zakázky svým firmám atd. ") které stavíte proti faktům: protikorupční zákony (registr smluv, ČR skokanem roku v protikorupční politice). To k rozkrádání.

Za druhé fakt nemám rád, když někdo ignoruje elementární demokratické principy (Právní stát, LZPS atd.). Jste demokrat?

A za 3. Ten návrh poslance Plíška je skutečně jen součást antiBabiš programu, protože v reálu takový návrh vrátí do hry zase jen kmotry. A teď prosím dávejte pozor: U kmotrů a jejich často anonymních a zahraničních firem logicky žádný střet zájmu nevidíme, protože vše jedou přes rádoby ctihodné politiky. Babišovi vidíme krásně pod prsty a taky mu tam půlka národu intenzivně čumí. Prostě návrh je populistický antibabiš výmysl.

Jinak samozřejmě souhlas, střet zájmu AB je velmi rizikový, ale to neznamená, že etablované strany kvůli kmotrům, na jejichž firmy nevidíme ,nemají dokonce třeba ještě větší střet zájmu.

Hezký den a příště přeji bystřejší "pero" :-)

5 5
možnosti
PK

P13a78v88e96l 52K11u51l39a

27. 2. 2016 16:34

A koho tak asi zajímá, co nemáte rád ? :-/

1 3
možnosti

Tím spíše je zaručeno vítězství Babiše a jeho strany v dalších volbách. Lidé mu rádi odpustí vlastnictví nějaké firmy a oceňují jeho málomluvnost, protože se jim už dávno zajídá Kalousek, který trapně mluví do všeho.

2 3
možnosti
VM

Študente popište prosím jak cit. Babiš porcuje státní rozpočet ve prospěch svých firem. Nějak mi to ušlo.

5 2
možnosti
MH

O dotacích jste neslyšel? Pokud si uvědomíme, že je dojí obecně z "veřejných rozpočtů", je to ještě horší představa. A co třeba Správa státních hmotných rezerv?

4 1
možnosti
Foto

Karma, Babiš posouvá svým působením náš stát více na východ Ukrajina atd. k Oligarchům. Takže správná otázka pro voliče nezní, zda jsou všichni proti Babišovi, ale zda chceme blíže k vládnutí alá divoký východ, nebo ne. Pokud by to tak nebylo, měl by Babiš sám zájem řešit svůj střet zájmů. Je to hezky vidět i na dalších jeho aktivitách. Např současný hon na živnostníky, má a bude mít jen minimální vliv na výběr daní, to co by vliv mělo, to Babiš nikdy neudělá, protože kultivací prostředí u velkých firem, ( tam jsou peníze a ne u drobných živnostníků), by vypouštěl svůj vlastní rybník. Tam jedině je možné účinně snížit danové podvody. Proto není dobrý nápad mít oligarchu ve vládě. Pokud si Babiš nevybere čím chce být, nemůže chtít, aby mu někdo uvěřil upřimnou snahu o nápravu poměrů v ČR.

7 2
možnosti
TM

T62o38m13á84š 23M33a32l87ý

27. 2. 2016 15:23

Lzehovořit i o "berlusconizaci"...

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Pravicový, liberálně-konzervativní student Právnické fakulty a právní asistent v advokátní kanceláři, který se rád vyjádří k současným společenským a politickým tématům.

Více na https://www.facebook.com/martin.horvat.3766952