Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Degenerace liberálních hodnot

Původní myšlenky liberalismu mi byli vždycky sympatické, obzvlášť v ekonomické rovině. Byl jsem příznivcem nízkých daní, rozumného volného obchodu a jednoduchého svobodného podnikání. V dnešní době jsou liberální myšlenky ukrutný.

Výrazné změny v chápání liberálních myšlenek nastaly již v minulém století, ovšem jejich následky lze dnes spatřovat více než kdy jindy. Dnešní liberál neobhajuje volný trh a umírněný štíhlý stát, ale naopak vysoké daně za účelem dosažení „sociálního blahobytu“ prostřednictvím přerozdělování. To bohužel nemá s liberálními hodnotami nic společného …

Jako by si američtí a mnozí evropští liberálové usmysleli, že se bílí pracující muži nabažili svobody a blahobytu do sytosti, a proto je nutné jim jejich privilegovanou svobodu a majetek skrouhnout tak, aby si ji taky užily jiné vykořisťované skupiny (nejlépe menšiny).

Před sto lety by se tento fenomén nazýval „socialistická revoluce“, dnes „kulturní uvědomění západních liberálů“.  A tak dnes liberálové z řad amerických demokratů rabují v ulicích, nesmířeni s výsledky prezidentských voleb, protože ty nedopadly v souladu s jejich správnými hodnotami. A tak bojují za vyšší minimální mzdy a štědřejší sociální systém. To je dnešní západní liberalismus.

Jednoznačnou odpovědí musí být konzervativní euroamerické hnutí, tedy odpovědná konzervativní politika pravicových stran v USA i Evropě, která se postaví za „normálního občana“ a nabídne alternativu proti degenerující nové levici. Právě na tomto bojišti se bude za pár let odehrávat klíčový boj a podobu naší společnosti, což si již někteří političtí představitelé uvědomili (např. Donald Trump nebo Viktor Orbán). Jiní tento posun bohužel nevidí, nebo jej vidět nechtějí. Jen aby nebylo za pár let pozdě …

Autor: Martin Horvát | sobota 19.11.2016 20:27 | karma článku: 30,15 | přečteno: 829x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Pravicový, liberálně-konzervativní student Právnické fakulty a právní asistent v advokátní kanceláři, který se rád vyjádří k současným společenským a politickým tématům.

Více na https://www.facebook.com/martin.horvat.3766952